Η online μέθοδος διδασκαλίας είναι απλή και αποτελεσματική. Η μέθοδος που χρησιμοποιούμε προσφέρει την αμεσότητα επικοινωνίας εκπαιδευτή - μαθητών, χωρίς να απαιτείται η κοινή παρουσία όλων σε ένα χώρο. Αξιοποιούμε στο έπακρο όλα τα διαδικτυακά εργαλεία που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Έτσι, ο μαθητής κερδίζει χρόνο και ξεφεύγει από τα στενά όριο της "γειτονιάς του" αφού μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα από οποιοδήποτε σημείο της χώρας βρίσκεται κατευθείαν στην οθόνη του υπολογιστή του!

Τα μαθήματα είναι διαδραστικά σε πραγματικό χρόνο, που σημαίνει ότι ο μαθητής ακούει τη φωνή του εκπαιδευτή και βλέπει στην οθόνη τις κινήσεις του. Μπορεί να συνομιλήσει είτε με τον εκπαιδευτή είτε με άλλους μαθητές και να στείλει σημειώσεις ή να εκφράσει άμεσα την απορία του.

Συμμετοχή:

Η διαδικασία συμμετοχής στα μαθήματα είναι απλή: Επιλέξτε το μάθημα που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε και κάντε κράτηση θέσης μέσα από το σύστημα. Μπορείτε να κάνετε κρατήσεις για περισσότερα από ένα μαθήματα κάθε φορά. Υπάρχει μία λογική συνέχεια στην εξέλιξη των μαθημάτων χρονολογικά, οπότε είναι απαραίτητο ο μαθητής να ξεκινήσει από την αρχή και να παρακολουθήσει μία ομάδα μαθημάτων.

Προσπαθούμε να προγραμματίσουμε τα μαθήματα σε απογευματινές ώρες ώστε να είναι εύκολη η συμμετοχή και σε μαθητές που εργάζονται ή έχουν άλλες υποχρεώσεις. Υπάρχει πάντοτε η εναλλακτική παρακολούησης εντατικών μαθημάτων εντός 2-3 ημερών για την ολοκλήρωση μίας ομάδας μαθημάτων.

 

Διαδικασίες:

  1. Δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση κάποιου ιδιαίτερου προγράμματος ή εφαρμογής στον υπολογιστή σας πέραν του αγαπημένου σας browser και του Skype ή Team viewer.
  2. Στο μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων χρησιμοποιούμε τη Δοκιμαστική εγκατάσταση Joomla. Απο κάποιο σημείο κι έπειτα ο μαθητής θα μπορεί να έχει τη δική του τοπική εγκατάσταση στον υπολογιστή του και να εργάζεται Offline.
  3. Οι συνεδρίες των μαθημάτων είναι δυνατό να καταγράφονται σε αρχεία βίντεο, ώστε ο μαθητής να μπορεί να ανατρέχει σε αυτό όταν χρειάζεται.
  4. Ο εκπαιδευτής περιοδικά αναθέτει εργασίες προς ολοκλήρωση στους μαθητές (π.χ. κατασκευάστε ένα μενού και στοιχίστε το στην αριστερή στήλη της ιστοσελίδας). Η πορεία παρακολουθείται αυτόματα από το σύστημα και ορίζονται χρονικά περιθώρια. Σε μεταγενέστερα μαθήματα οι εργασίες αυτές μπορεί να γίνουν ομαδικές με ανάθεση τμηματικών στόχων στον κάθε μαθητή.
  5. Όλα τα αρχεία των εργασιών μας καθώς και αρχεία πληροφοριών αποθηκεύονται στην Αρχειοθήκη μας για άμεση πρόσβαση από παντού ώστε να μπορουν οι μαθητές να εργαστούν από οποιοδήποτε υπολογιστή.
  6. Μέσα από τη συμμετοχή σας σε συζητήσεις στο Φόρουμ μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερες γνώσεις, να λάβετε απαντήσεις σε απορίες που προκύπτουν εκτός μαθήματος ή ακόμη και να απαντήσετε σε απορίες άλλων χρηστών. Για τη συμμετοχή σας στο φόρουμ δεν είναι απαραίτητο να έχετε παρακολουθήσει μαθήματα.
  7. Εάν έχετε παρακολουθήσει κάποιο από τα μαθήματά σας, δημοσιοποιήστε τις Απόψεις και τα σχόλιά σας ώστε και άλλοι χρήστες να μπορούν να πληροφορηθούν για την εμπειρία σας.